[website maken] [website ontwerp] []
[]
[Brandweer Zoersel]
[Brandweer Zoersel]
[Brandweer Zoersel]
[Brandweer Zoersel]
[Brandweer Zoersel]
[Brandweer Zoersel]
[Brandweer Zoersel]
[Brandweer Zoersel]
[]
[]


In het kader van de brandweerhervorming is Brandweer Zoersel toegetreden tot de brandweerzone Rand. Onze brandweerposten maken als dusdanig deel uit van een netwerk van ruim twintig brandweerposten, met als doel een zo efficiƫnt mogelijke dienstverlening aan de burger te garanderen. Door samen te werken met brandweerposten uit naburige gemeenten kan immers nog sneller en beter hulp worden verleend. Zo rukt de brandweerpost van Zoersel ook uit voor interventies in delen van Malle, Pulderbos en Wechelderzande, de brandweerpost St-Antonius rukt tevens uit naar delen van Malle, Brecht en Schilde terwijl de brandweerpost Zandhoven in het kader van de Snelle Adequate Hulpverlening hulp biedt in bepaalde delen van Halle.

De kazernes in Zoersel en St-Antonius bieden samen plaats aan een vijftigtal vrijwilligers, een modern wagenpark en het nodige materieel om het overgrote deel van de interventies op het grondgebied van de gemeente Zoersel zelfstandig te kunnen afwerken. Bij hele grote of gespecialiseerde interventies kan probleemloos versterking worden geboden vanuit andere brandweerposten van zone Rand, wat uiteraard ook andersom werkt.

Brandweer Zoersel rukt jaarlijks zo 'n 300 keer uit. Dit voor o.a. brand of ongevallen, maar ook om zaken zoals het leegpompen van kelders, hulp bij stormschade, het verwijderen van olie of andere smurrie van het wegdek, enz. Daarnaast wordt onze ladderwagen regelmatig ingezet om ambulancepersoneel bij te staan wanneer een patiƫnt vanop een verdieping naar de begane grond moet worden gebracht. De verdelging van wespennesten en het redden van dieren behoren eveneens nog steeds tot het takenpakket van de brandweer. Kortom: als burger kan je rekenen op een uitgebreide dienstverlening. Die dienstverlening is vaak gratis maar niet altijd. Voor een aantal interventies moet een (beperkte) vergoeding betaald worden. Meer informatie daarover vind je in het retributiereglement van brandweerzone Rand.

  

Vrijwillig Brandweerkorps

BRANDWEER ZOERSEL